MOOISCH conceptstore
Handgemaakte & ambachtelijke producten van makers uit Nederland 

MOOISCH koffie enzo 

Wist u dat wij bij MOOISCH Concept-store proberen al uw zintuigen te prikkelen!! Wij hebben een gezellige koffiehoek en bij mooi weer een terrasje. Daar kunt U even bijkomen van het winkelen, even een krantje lezen onder het genot van een kopje koffie, thee, warme chocolademelk of verse  lemonade, Frapuccino of  naar eigen recept "Schiedamse Vlammende ijsthee" 

Wij gebruiken koffiebonen uit alle delen van de wereld,( Brazilie/ Ethiopie, Congo, El Salvador en Colombia). Gebrand bij een Schiedamse Koffiebranderij. 

De koffie ;Santa Maria / Colombia  ; branderij Luijendijk uit Schiedam. Een heerlijke ‘single origin’ koffie. De smaak van deze koffie beschrijven we als melk chocolade, vanille en een hint van sinaasappel dit eindigt in een heerlijke zachte afdronk. Deze wordt door verschillende boeren rond Santa Maria in Colombia verbouwd. Dit gebied is gedurende 60jaar bezet door rebbelen en pas sinds 2012 bereikbaar voor handel. Sinds dit jaar zijn we in staat om samen met de boeren verschillende projecten op te zetten zoals, watermanagement, om afval stromen te beperken en is het plan om over 3 jaar biologische productie te kunnen gaan leveren. Dit met het oog op natuurbehoud van het nationale park waar veel boerderijen liggen. 

De thee; Wij gebruiken verse munt en gemberthee maar ook losse thee van Expreszo Koffie en Thee, een speciaalzaak op onze Hoogstraat in thee en koffie met meer dan 130 soorten thee. Wij serveren oa. Vlammende thee uit Schiedam ; Zwarte thee met sinaasappelschil, rum aroma, kaneelstukjes en kruidnagel, groene ,zwarte, rooibos, kruidenthee en verse munt- of gemberthee.

OOK OM MEE TE NEMEN!

Coffee to go /Thee to go /chocolademelk -to go en Fresh limonade-to-go

Extras ;     In het weekend maken wij Huisgemaakte wafels  maar ook doordeweeks hebben wij altijd iets lekkers bij de koffie/thee ; patisserie en Loela vegan bites 

Op aanvraag kunnen we een Special Tea, high-tea of lunch voor U verzorgen.